6/3/17

Ventada devastadora al Baix Empordà



Fortes ratxes de vent de component sud van provocar ahir, a primera hora de la matinada, nombrosos desperfectes en municipis del Baix Empordà. Els més greus es van registrar al litoral, amb arbres i branques arrencats, despreniments de façanes o antenes d'edificis i destrosses en terrasses i mobiliari urbà. Al conjunt de la demarcació, els Bombers de la Generalitat van rebre 60 avisos fins que el vent va remetre, ja al matí. 
Caos a Calella i Llafranc A Palafrugell, on el cop de vent més fort que es va poder mesurar va assolir els 85 km/h, també es va desprendre un voladís a l'aparcament d'un supermercat i hi va haver caiguda d'arbres i esllavissades de marges, especialment als nuclis litorals de Calella, Llafranc i Tamariu. L'estampa, al llarg del matí, era de caos a Calella. Les desenes d'arbres caiguts havien arrencat cables elèctrics, i van deixar molts abonats a les fosques. Al migdia, encara eren uns 2.500, fins que es va posar en marxa un grup mòbil de generació elèctrica que va permetre restablir el subministrament a l'entorn de l'avinguda Antoni J. Rovira, que es va aconseguir reobrir cap a les 14 h un cop retirades les restes vegetals i de cablejat elèctric malmès. 




A Llafranc, els estralls més greus es van concentrar al passeig Cipsela, on les obres de reurbanització havien deixat desprotegides les arrels dels arbres, en espera de refer-hi la vorera. Aquesta circumstància va afavorir que caiguessin sis pins, dos dels quals sobre la terrassa coberta i la façana de l'hotel Llafranch. L'altre punt calent van ser els accessos a la muntanya de Sant Sebastià, tallats fins al migdia, quan es van acabar de retirar els troncs que hi barraven el pas.
Font: diari El Punt Avui. Fotografies: Ricard Siles